Annonce

8. maj 2012 - 12:00

Flygtningepolitik

Der er meget debat i EU, om hvordan man kan forhindre, at mange mennesker fra Afrika kommer illegalt til Europa. Men man beskæftiger sig kun meget lidt med årsagerne om den illegale indvandring.

Den tyske hjælpeorganisation OXFAM har lige været i Washington. På en konference med Verdensbanken fremlagde organisationen materiale om opkøb af landbrugsjord i Afrika. Det er specielt Kina, Saudi-Arabien, Europa og USA er ivrigste købere. Man har købt landbrugsjord i Afrika siden år  2000, og den lokale befolkning er hjælpeløs.

De har tabt alle rettigheder over landejendomme, som de har ejet i mange generationer. De dyrkede landbrugsprodukter bliver heller ikke mere solgt på lokale markeder, men sendt ud af landet.

»Det er den største landrov siden kolonitiden,«  betegner OXFAM udviklingen.

Landbrugsjord er købt blandt andet i Ætiopien, Sudan, Tanzania, Madagascar, Sambia og Congo - alt sammen lande med store hungerproblemer.

Hvis man ikke stopper det, vil endnu flere fra Afrika forsøge at komme til Europa i håb om at finde lykken. EU burde føle sig forpligtet til at hjælpe illegale indvandrere i stedet for at organisere klapjagt på dem.

Annonce